Mijn
Verhaal

24 jaar was ik, cum laude afgestudeerd en in de directie van een internationale uitgeverij. Op mijn 25ste startte ik m’n eerste onderneming. Een succesvol reclamebureau met 40 medewerkers op een A1 locatie in Amsterdam. Prijswinnende campagnes, geld genoeg, gelukkig getrouwd, twee prachtige zonen en een huis in ‘de gouden driehoek’ van Blaricum. De zon scheen. Voor de buitenwereld.
Steeds frequenter liepen de ‘borrels’ met klanten en medewerkers uit de hand en steeds vaker kwam er naast drank, ook cocaïne aan te pas. Veel drank en veel drugs met als gevolg dat de feestjes steeds langer werden. Uiteindelijk kwam het regelmatig voor dat ik dagen onbereikbaar was voor alles en iedereen. Ook voor mijn vrouw en kinderen. Ik miste hierdoor belangrijke meetings en zakelijke kansen. Als ik wel aanwezig was, was ik niet scherp en steeds minder gefocust. De gemiste kansen en kosten voor mijn exorbitante levensstijl bedroegen op een gegeven moment duizenden euro’s per maand. De totale chaos die mijn altijd plotselinge afwezigheid op kantoor veroorzaakte, werd geroutineerd gemanaged door mijn 2 secretaresses. Als meester manipulator werden ze uiteraard ruimhartig gecompenseerd voor het afschermen van mij tijdens mijn afwezigheid. Ook mijn echtgenote was deel van het complot en werkte mee aan het ophouden van de schone schijn.
Van de buitenkant zag alles er prachtig uit. Van binnen was ik radeloos en wanhopig en enorm eenzaam met mijn geheim, waarvan ik dacht dat niemand het wist. Steeds regelmatiger belandde ik na een periode van langdurig gebruik in het ziekenhuis. Spelend met mijn leven, zonder te begrijpen waarom en hoe dit te stoppen. Ik zag de moedeloosheid bij mijn vrouw en kinderen als ik voor de zoveelste keer had beloofd, dat dit echt de laatste keer was. Op dat moment meende ik dat oprecht. Wat ik ook probeerde, ik kon de belofte nooit nakomen.
Schaamte en schuldgevoelens maakten me depressief. Zakenpartners en klanten kregen ook een probleem met mijn destructieve en onvoorspelbare gedrag. Achter mijn rug werden meetings gepland waarin mijn gedrag werd besproken en de vraag op tafel kwam of mijn betrokkenheid niet schadelijk voor de onderneming zou zijn. Voor mijn eigen onderneming! De zoektocht naar hulp was rond het jaar 2000 een lange en geen gemakkelijke. Ik greep alles aan om mijn gedrag onder controle te krijgen. Sporten, psychologen, psychiaters, relatietherapie, vakanties, maar niets hielp. Niemand leek me te begrijpen, ikzelf nog het minst. Telkens weer viel ik terug in mijn destructieve gedrag. Mijn verslaving werd nog heftiger nadat mijn huisarts antidepressiva had voorgeschreven. Ik was de controle kwijt. Godzijdank ben ik met behulp van mijn echtgenote in een kliniek in het buitenland terechtgekomen, waar gewerkt werd met de juiste behandelprogramma’s. Achteraf, meer geluk dan wijsheid. Omdat het privé betaald werd, kon ik direct terecht. De beste investering die ik in mijn leven heb gedaan. Tijdens mijn verblijf intern, heb ik geleerd dat ik de ziekte van verslaving heb. Dat ik niet verantwoordelijk ben voor mijn ziekte maar wel voor mijn herstel. Dat is inmiddels bijna 20 jaar geleden!
Het gaat heel goed met me, ik heb nooit meer gedronken of gebruikt. Ik ben gezond en heel gelukkig. Ik heb mijn huwelijk kunnen redden en een fantastische relatie met mijn twee inmiddels volwassen zonen. Zakelijk ben ik succesvol en ik heb de afgelopen jaren veel kunnen betekenen voor mensen met dezelfde achtergrond en deze problematiek. In samenwerking met de beste addiction consultants van Nederland en met een gefundeerd programma, op maat gemaakt. Als geen ander weet ik wat het is om zowel succesvol als verslaafd te zijn en daar geen passende oplossing voor te kunnen vinden. Daarom nu voor jou THE YOUTURN, controle over drank en drugs.
← Terug naar homepage